Начало Избрани Верстапен получи новия си трофей от Хунгароринг

Верстапен получи новия си трофей от Хунгароринг

899
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен получи новия си трофей от Хунгароринг. Пилотът на Ред Бул вече има цяла купа за своя успех в Унгария, след като предишната бе счупена от Ландо Норис по време на празненствата на подиума.

Верстапен спечели състезанието на пистата „Хунгароринг„, което се проведе преди малко повече от месец. До него на подиума се качиха Ландо Норис и Люис Хамилтън. Състезателят на Макларън британец реши да удари бутилката с шампанско в ръба на подиума. Той обаче не забеляза, че трофеят на Верстапен, който бе непосредствено до бутилката, панда на земята и се счупи. Двамата състезатели спориха по въпроса кой е виновен за инцидента. Верстапен на шега дори се закани да отиде да търси нов трофей от Зак Браун. Разбира се, Норис и Макларън поднесоха своите извинения на Верстапен и Ред Бул

По-късно стана ясно, че трофеят на Макс струва $45 000 и е произведен ръчно от производителя Herendi Porcelanmanufaktura Zrt.

Веднага след инцидента, компанията-производител заяви, че ще ускори създаването на резервен трофей. Днес стана ясно, че вече е направена реплика на купата, която след това е дадена на Верстапен. По този начин нидерландецът получи втори трофей за успеха си на Хунгароринг.

Днес Верстапен получи новия си трофей от главния изпълнителен директор на Herendi д-р Атила Симон. Заедно с него бе и Ландо Норис. Известно е, че двамата пилоти са добри приятели извън пистата. На снимката в профила на Макс в Инстаграм пише, че купата вече е поправена.

Когато видя трофея за първи път, Верстапен каза: „Той е цял.“ След като получи своята нова купа, пилотът на Ред Бул се пошегува „На Ландо не му е позволено да я докосва!“ В същото време Herendi публикува в Instagram видеоклип, който показва как е завършена подмяната, като този път призовава за по-умерени празненства.

„Както обещахме, направихме го отново. Трофеят от F1 е на път от Херенди към Макс Верстапен. Надяваме се, че този път отварянето на шампанското ще бъде отменено.“

Това бе първият случай за сезон 2023, в който има счупен трофей. Седмица по-късно Ред Бул без да иска счупи отборната купа при празненствата за успеха в Гран при на Белгия.