Начало Избрани Верстапен: Последните няколко обиколки бяха много забавни

Верстапен: Последните няколко обиколки бяха много забавни

2181
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен; снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен спечели състезанието за Голямата награда на Канада в F1. Нидерландецът изтъкна, че скоростта на Ред Бул в права линия му е помогнала да се защити срещу Карлос Сайнц.

21 обиколки преди края на надпреварата в Канада, на пистата излезе кола за сигурност. Така Сайнц успя да влезе в бокса и да намали разликата с Верстапен, което доведе до близка борба между двамата при рестартирането на състезанието.

В крайна сметка Верстапен задържа лидерството, устоявайки на натиска на пилота на Ферари. Въпреки всичко той призна, че не му е било лесно.

Колата за сигурност не помогна“, каза Верстапен пред Sky Sports F1 след състезанието.

Мисля, че като цяло Ферари бяха много бързи в състезанието.  За мен щеше да е много трудно да намаля разликата до края, дори и с по-свежи гуми.“

Но да, накрая беше наистина вълнуващо. Давах всичко от себе си. Разбира се, Карлос правеше абсолютно същото.“

Следването тук е доста трудно. Видях, че той натиска, зарежда и отново натиска. Разбира се, естествено, когато имате DRS (система за намаляване на съпротивлението), е малко по-лесно да зареждате.“

Последните няколко обиколки бяха много забавни.“

Верстапен е доволен от топ скоростта на Ред Бул 

На въпроса дали е благодарен за скоростта на Ред Бул на правите в Монреал, Верстапен призна:

Да, за щастие тази година изглеждахме наистина бързи на правите, така че това много ни помогна.“

Световният шампион за 2021 г. беше попитан и дали се притеснява от наваксването след стратегията с две спирания.

Като цяло смятам, че те бяха много силни в състезанието“ обясни той.

Така че да, щеше да е трудно да ги настигнем. След това, разбира се, излезе колата за сигурност и те имаха по-свежи гуми. Тогава си казах: „Е, мисля, че щях да предпочета да атакувам, вместо да се защитавам.“ Но за щастие се получи и успях да спечеля“, заключи Макс Верстапен.
Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес отпадна от надпреварата след технически проблем. Според шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер, мексиканецът е получил повреда в скоростната кутия.

„Последните около десет обиколки изобщо не бяха много удобни! Макс не можа да наруши DRS линията. Болидът на Ферари беше много бързо на права линия днес и можеше да атакува бордюрите. Макс не допусна нито една грешка. Загубихме връзка с автомобила. Цялата заслуга на Карлос е тази, че караше Макс да натиска много силно, каза Хорнер пред Sky Sports след състезанието.

През последните уикенди Перес беше равностоен на Верстапен. Този уикенд мексиканецът не бе на ниво. В квалификацията той допусна грешка в сложните мокри условия и се класира извън топ 10.. По време на надпреварата той се оттегли след проблем с трансмисията. Въпреки това Хорнер е доволен, че Ред Бул все още води и в двата световни шампионата, докато керванът на F1 се отправi към Силвърстоун.

„Трябва да приемате всяко състезание поотделно. Чудесно е, че отиваме на Силвърстоун начело и в двата шампионата. Макс е във формата на живота си. Разочароващо е, че Чеко не беше близо до него. Мисля, че имаше проблем със скоростната кутия. Днес Верстапен бе железен“, добави Хорнер.