Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен пред Шумахер в първия ден от тестовете в Бахрейн

Верстапен пред Шумахер в първия ден от тестовете в Бахрейн

3089
0
Макс Верстапен,
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул

Макс Верстапен с Ред Бул беше най-бърз в първия ден от тестовете на отборите от Формула 1 на пистата Сахир в Бахрейн. След като в сутрешната сесия на два пъти валя, в следобедната дъждът продължи. И след като отборите не разполагаха с гуми за мокро, те изчакваха условията да се подобрят.

Трасето изсъхна обаче едва за последния 1 час. В него доста активен бе Мик Шумахер, който за първи път кара актуален болид от Формула 1 в кариерата си. Германецът сутринта направи 33 обиколки с колата на Ферари, а следобед още 21, за да завърши деня с 2-о време – 1:29.976 мин с гумите С5. Верстапен бе с 0.6 сек по-бърз от него – 1:29.379 мин. и то с доста по-твърдите С3.

Ландо Норис караше в следобедната сесия за Макларън, заменяйки Карлос Сайнц. Той постигна 3-и резултат за деня – 1:30.800 мин с гуми С3. Ромен Грожан от Хаас, който беше най-бърз до обяд, не подобри времето си следобед. Така той остана 4-и.

Тестове специално на гумите на Пирели прави Фернандо Алонсо. Испанецът за първи път изпробва тазгодишния болид на Макларън. Той записа 11-о време – 1:32.207 мин след 64 обиколки. Неговото постижение не се включва в графиката на Пирели долу с най-добрите времена на всеки пилот за деня.