Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Предстои ни още дълъг път, Перес: Исках двойна победа и бяхме...

Верстапен: Предстои ни още дълъг път, Перес: Исках двойна победа и бяхме близо

1956
0
Макс Верстапен, Антонио Перес, Серхио Перес
Макс Верстапен, Антонио и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен спечели 18-ия кръг от световния шампионат на Формула 1 за сезон 2021 и увеличи аванса си в генералното класиране на 19 точки. Пилотът на Ред Бул обаче остана предпазлив след финала на пистата Ерманос Родригес и каза, че до края на първенството има още много път. Публиката на трасето пък приветства особено бурно Серхио Перес, който финишира трети в домашната си Гран при.

„Да дойдем тук в Мексико и да имам Чеко като съотборник е невероятно, но и преди това феновете винаги са били невероятни. Началото бе страхотно – три коли една до друга и се опитваш да спреш колкото се може по-късно. Задържах се на пистата и от трети излязох първи, така че след това можех просто да се фокусирам върху състезанието си.“

„Предстои ни още дълъг път, но нещата изглеждат добре. Въпреки това всичко може да се обърне много бързо“, коментира Верстапен

Перес стана първият мексиканец, водил в Гран при на Мексико за огромна радост на хилядите фенове по трибуните

Те го подкрепяха през цялото състезание и в битката му с Люис Хамилтън, а след финала аплодисментите за Серхио бяха по-продължителни и оглушителни и от тези за победителя в състезанието.

„Невероятно е. Исках повече днес. Исках да вземем двойна победа за отбора и бяхме доста близо. Раздадох се с цялото си сърце“, каза Перес и благодари за подкрепата.