Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен притеснен от двигателите на Мерцедес в Бахрейн

Верстапен притеснен от двигателите на Мерцедес в Бахрейн

94
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен заяви, че е притеснен от темпото на пилотите с двигатели Мерцедес, което те ще покажат по време на предстоящата Гран при на Бахрейн. Пилотът на Торо Росо завърши 10-и в Австралия, зад съотборника си Карлос Сайнц.

Двамата обаче можеха да завършат много по-напред, но прекъсването на състезанието и изборът на не оптимална стратегия им попречиха да намерят място в топ 5. Освен това колата им беше настроена за повече притискане в завоите и по-ниска скорост на правите, което ги затрудни много при изпреварването на Джолион Палмър с Рено.

Според Верстапен в Бахрейн екипът му няма да бъде толкова силен, поради факта, че използва миналогодишния двигател на Ферари, който със сигурност е по-слаб от новите агрегати на Мерцедес. А с тях разполагат тимовете на Уилямс и Форс Индия, което ще им даде предимство на дългите прави на пистата Сахир.

„Мисля, че сме на позиция зад Мерцедес, Ферари и Ред Бул, отговори Верстапен на въпрос къде се намира тимът му след старта на сезона в Австралия спрямо другите. – Уилямс и Форс Индия не бяха толкова силни в състезанието, но със сигурност те ще станат по-добри. Особено в Бахрейн с дългите прави. По отношение на Ред Бул, мисля, че сме близко до тях, но те са по-бързи на правите. Затова надпреварата в Австралия ще бъде по-трудна за нас.”