Начало Избрани Верстапен пропуска днешните събития в Джеда заради стомашен вирус

Верстапен пропуска днешните събития в Джеда заради стомашен вирус

2031
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен пропуска днешните събития в Джеда. Пилотът на Ред Бул бе принуден да отложи полета си до Саудитска Арабия заради стомашен вирус. Следователно двукратният световен шампион няма да вземе участие в срещите с медиите.

Ред Бул обяви, че Верстапен няма пристигне навреме за Гран при на Саудитска Арабия, тъй като не се е чувствал добре през последните няколко дни

Нидерландецът получи разрешение от ФИА да пропусне ангажиментите с медиите в четвъртък и ще продължи възстановяването си в своя дом в Монако.

„През последните няколко дни Макс страда от стомашен вирус. Със съгласието на ФИА той няма да присъства на пистата в днешния ден“, се казва в изявление на Ред Бул в социалните мрежи.

Добрата новина за всички фенове на Верстапен е свързана с това, че той вече се чувства по-добре. Очаква се двукратният световен шампион да бъде на линия за утрешните две свободни тренировки в Джеда.

„Отново се чувствам добре, след като няколко дни не бях в кондиция заради стомашен вирус. Затова за съжаление трябваше да отложа полета си с един ден. Следователно няма да съм на пистата преди петък. Ще се видим в Джеда“, написа  самият Верстапен в Туитър.

Верстапен, който спечели титлите през последните два сезона във Формула 1, е големият фаворит и за тази година. Той все пак заяви, че не очаква в Джеда повторение на представянето от Бахрейн.