Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Работим като екип, за да оптимизираме представянето си

Верстапен: Работим като екип, за да оптимизираме представянето си

1669
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Спас Генев

Макс Верстапен няма търпение да се завърне на Спа. Легендарната писта е любимата на пилота на Ред Бул и е като втора домашна за него. Уикендът в Белгия ще бъде много важен за развитието на Ред Бул, което се намира в известен застой.

Верстапен не спечели последните три старта на пистите в Австрия, Великобритания и Унгария. Миналия уикенд нидерландецът нямаше отговор на темпото на Ландо Норис и Оскар Пиастри. В края на надпреварата Верстапен имаше контакт с Люис Хамилтън, заради който беше изпреварен от Шарл Льоклер. В крайна сметка той финишира пети и се размина с подиума

Трикратният световен шампион беше много ядосан от представянето на своя болид и критиките към самия него. Той също така разкритикува и стратегията на Хунгароринг и водеше разгорещена дискусия по радиото със своя състезателен инженер.

Този уикенд Верстапен се насочва към Белгия. 26-годишният пилот спечели последните три старта на Спа. Това го прави фаворит и за тазгодишното издание на състезанието. Но от друга страна се очаква Верстапен да изтърпи наказание заради смяна на двигател, което да го прати по-назад на стартовата решетка.

„Спа винаги е била любимата ми писта с бързите си завои и многото възможности за изпреварване. Феновете също са страхотни, заради което получаваме голяма подкрепа там“, сподели Верстапен.

„Унгария беше сложно състезание и уикенд, който трябва да се забрави и да се продължи напред. Работим като екип, за да оптимизираме представянето си. Целта ни е да извлечем най-доброто от автомобила в предстоящия рейс уикенд“, продължи пилотът на Ред Бул. „Разбира се, времето прави нещата малко по-непредсказуеми. Ще видим какво ще ни донесе състезанието. Екипът работи много усилено през последните седмици. Тъй като това е последното състезание преди лятната ваканция, очакваме с нетърпение да си починем заслужено. Искаме да се върнем по-силни. За този уикенд ще се опитаме да постигнем възможно най-добрия резултат“, завърши Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес финишира втори в последните две издания на Гран при на Белгия. Този уикенд мексиканецът се нуждае от силен резултат, за да гарантира бъдещето си в австрийския тим и да сложи край на спекулациите

Възстановяването, което успяхме да направим в Унгария беше много положително. Мисля, че то показа колко удобно се чувствах в автомобила през уикенда и какъв потенциал имахме. Разочароващо е, че не успяхме да се преборим за подиума, защото имахме възможност да сме там с представянето, което показахме в състезанието“, каза Перес.

„Сега от мен зависи да събера целия уикенд в Белгия и съм убеден, че ще успеем. Работим добре заедно като екип. Това, което моите механици успяха да направят, за да възстановят автомобила ми през нощта в Будапеща, показва невероятната упорита работа, която всички полагат ден след ден. Остана само едно състезание до лятната ваканция. Искам да се отплатя на екипа си за миналия уикенд с добър резултат. Те са всичко, което има значение за мен“, добави пилотът на Ред Бул.

Ред Бул има общо шест успеха на Спа. Освен трите на Верстапен, отборът от Милтън Кийнс триумфира тук през 2011, 2013 и 2014 г. Успехите бяха записани от Себастиан Фетел и Даниел Рикиардо.