Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не е сигурен дали Ред Бул може да е в топ...

Верстапен не е сигурен дали Ред Бул може да е в топ 3 в квалификацията

1461
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен не е сигурен дали Ред Бул може да се класира в топ 3 в квалификацията, имайки предвид скоростта си в петъчните свободни сесии. Нидерландският пилот бе трети в първата и седми във втората тренировка, като направи общо 52 обиколки.

„По принцип знаем, че тази писта не е от най-добрите за нас. Все пак пробвахме различни нива на аеропритискане, за да видим коя е най-добрата ни опция. Мисля, че можехме да се справим малко по-добре във втората тренировка, но тествахме много неща по колата. Някои проработиха, други не, но сега имаме добри идеи за утре.

„Смятам, че квалификацията ще е трудна и не съм сигурен дали можем да сме в топ 3. Състезателното ни темпо е по-добро, от което съм доволен“, сподели Верстапен

„Рено също изглеждат конкурентоспособни. Ние обаче трябва да гледаме себе си, за да изберем точното ниво на аеропритискане и да разполагаме със стабилен автомобил. Наясно съм, че разликите в квалификацията ще са малки и имаме още малко работа, за да стигнем до подиума, но смятам, че ще сме в битката.“

 

View this post on Instagram

 

Not our best track so we tried a lot of things today. We will keep doing that tomorrow as Quali could be tricky #KeepPushing

A post shared by Max Verstappen (@maxverstappen1) on

Алекс Албон бе по-назад в сравнение със съекипника си – осми сутринта и 12-ти в следобедната сесия. Той също отбеляза, че трасето в Сочи не е сред силните за Ред Бул писти.

„Трудно е да се каже след днешните тренировки дали това се е променило. Трябва да прегледаме данните, тъй като пробвахме различни неща и на двете коли. Надявам се да намерим някакъв междинен вариант, който да работи. Знаехме, че няма да ни е лесно тук. Отборите в средата на колоната са направили голяма стъпка в сравнение с миналата година. Иначе усещането не бе твърде лошо, но нямах чувството, че сме особено бързи. На трасе като това трябва да намериш добър баланс както за къси, така и за дълги серии. В момента ни липсва малко и от двете“, обясни Албон.

Посоченият от Верстапен като конкурентоспособен тим на Рено бе втори и трети в двете тренировки с Даниел Рикиардо

Естебан Окон зае шесто и девето място в сесиите. Главният състезателен инженер Киарон Пилбийм отбеляза, че темпото и в квалификационни, и в състезателни серии изглежда добро.

„Продължаваме да се представяме чудесно в петък, хубаво е, че и днес беше така“, коментира Рикиардо. „На тази писта не съм имал кой знае какъв успех или увереност преди, така че това определено ми дава тласък. За утре смятам, че битката ще е особено ожесточена с отборите, които на две до три десети от секундата зад нас. Но днешният ден наистина ми вдъхна сериозна увереност. Ще се постараем да продължим така през остатъка от уикенда.“

Окон каза, че тренировките са били сравнително прилични за него. Той също тества много неща по колата си и не успя да намери съвсем точните реглажи, но бе убеден, че болидът има потенциал.