Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Ред Бул трябва да подобри издръжливостта

Верстапен: Ред Бул трябва да подобри издръжливостта

941
0
Макс Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул
Макс Верстапен заяви, че тимът на Ред Бул трябва да подобри издръжливостта на болида ако иска да се бори с Мерцедес догодина. През този сезон Макс не заърши четири надпревари заради технически проблеми, три от които бяха в Италия. В Гран при на Емилия Романя нидерландецът се движеше на втора позиция, когато спука гума и завърши надпреварата в чакъла. В същото време последното отпадане на Хамилтън поради технически проблем е през сезон 2018.


„Не мисля че отбора има вина за отпадането ми на Имола. Имах и проблем с двигателя, но това не ми пречеше и имах добра скорост. Ако искам да се боря за световната титла трябва да завършвам всяко състезание. Надявам се догодина да сме в добра позиция да се борим с Мерцедес“, сподели Верстапен.

Въпреки проблеми с болида Макс успя да спечели втората надпревара на Силвърстоун и е най-близкия преследвач на Хамилтън и Ботас.

„Знам, че не мога да се преборя с Мерцедес през този сезон. Успяхме да намалим изоставането си от тях, но все още не сме достатъчно близо във всяко състезание. Темпото ми на Имола бе много добро и успях да се преборя с Валтери преди да се получи проблема със задната гума“, заяви Макс Верстапен.