Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен разочарован, че е зад Макларън и Рейсинг Пойнт

Верстапен разочарован, че е зад Макларън и Рейсинг Пойнт

2406
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен се класира пети на стартовата решетка за Гран при на Италия и не бе доволен от този резултат.

„Уикендът просто не е добър за нас. Опитах всичко по колата – по-малко аеропритискане, повече аеропритискане, всички възможни ъгли на крилата, промених баланса и в крайна сметка времето ми бе едно и също всеки път. Това просто показва, че автомобилът ни не е добре балансиран.“

„Може да се каже, че не ни достига мощност, но това не е оправдание. Трябва да огледаме много неща. Сезонът започна с презумпцията, че ще се борим с Мерцедес, а на Монца сме зад Макларън и Рейсинг Пойнт. Това не е добре. Не усещах хубаво колата и в сравнение с миналата година. Ще се борим за трето място (в състезанието), но не съм тук за това, така че не ми пука особено. За Мерцедес няма да говоря, защото те са на друго ниво“, заяви разочарованият пилот на Ред Бул.

Съотборникът му Алекс Албон се нареди девети, но бе удовлетворен, че поне като време е по-близо до Верстапен – на 0,295 сек.

„Беше напрегнато. Изпитах облекчение, че се класирах за Q3, защото ситуацията беше на ръба. Що се отнася до карането ми, то мога да кажа, че съм сравнително доволен този уикенд. Доста по-близо съм до Макс. Това е положително, но сме много по-назад в подреждането, отколкото искаме.“

„При първото излизане в Q3 Макс ме изтегли. Във второто аз сторих същото за него. Това премина доста прилично“, допълни Албон.