Начало Избрани Верстапен: С нетърпение очаквам да се върна на Силвърстоун

Верстапен: С нетърпение очаквам да се върна на Силвърстоун

1095
0
Maкс Верстапен, Ред Бул
Maкс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен сподели очакванията си в предстоящия уикенд за Голямата награда на Великобритания. Пилотът на Ред Бул има пристигна на Силвърстоун с аванс от 46 точки пред съотборника си Серхио Перес и 49 пред Шарл Льоклер от Ферари.

Верстапен посочи правилното управление на гумите на Пирели като един от ключовете за успех на легендарната писта Силвърстоун. Действащият световен шампион стои здраво стъпил на земята. Той знае, че няколко елемента трябва да си дойдат на мястото, за да може да прибави още една към общо шестте си победи от началото на сезон 2022 в F1. Поглеждайки към събитието, Верстапен заяви следното:

Представянето ни през този уикенд ще зависи от това дали ще намерим добър баланс. Нуждаем се и от прилична стратегия за гумите. Очаква се да има сериозна деградация на смесите на Пирели.

Така че има много неща, които трябва да оправим този уикенд. Нещата не са толкова лесни, колкото изглеждат.

След неотдавнашните си визити в Монако, Азербайджан и Канада, Верстапен няма търпение да атакува високоскоростните завои на Силвърстоун.

С нетърпение очаквам да се върна на Силвърстоун. Това е едно класическо и историческо състезание в календара на F1, добави пилотът на Ред Бул.

Там има толкова много невероятни фенове. Хубаво да знаеш, че се намираме близо до фабриката на отбора в Милтън Кийнс Също така е хубаво да се върна на традиционна писта след като преминахме през доста улични трасета.“

Верстапен има една победа на Силвърстоун след като спечели юбилейната 70-та Гран при през 2020 г.

Световният шампион обясни, че няма лоши чувства към Хамилтън след инцидента между двамата в миналогодишното състезание на Силвърстоун. Тогава състезателят на Мерцедес удари своя съперник от Ред Бул и го изпрати в предпазните ограждания. Това предизвика червени флагове и спиране на надпреварата. Верстапен се отърва невредим от този наистина тежък инцидент.

Седемкратният световен шампион получи 10-секундо наказание. Въпреки това той спечели надпреварата и успя намали изоставането си от нидерландеца. Инцидентът предизвика много остри коментари от страна на Ред Бул и Мерцедес.

Спомените за катастрофата не притесняват действащия световен шампион. Той очаква с нетърпение да се състезава отново на това място. Същевременно неговият баща Йос Верстапен заяви преди няколко дни, че неговият син със сигурност ще търси реванш.

Разбира се, катастрофата не беше приятна. От друга страна аз обичам пистата“, каза Верстапен пред GP Racing.

Обичам да ходя там. Атмосферата в F1 е много добра. В допълнение там сме много бързи.“

Така че нямам никакви обиди към Хамилтън. Също така мисля, че много лесно мога да оставя тези неща настрани. Разбира се, случилото се не беше приятно, но в крайна сметка се преодолява.“

За мен лично това беше тежък удар. Въпреки това продължавам напред, излизам отново на трасето и се опитвам да спечеля.“

Верстапен не се притеснява от публиката на Силвърстоун

Бившият основен съперник на нидерландеца Люис Хамилтън се радва на огромна подкрепа в домашната си Гран при. Състезателят на Ред Бул заяви, че не се притеснява от това нещо.

Хубавото е, когато си сложа каската, не чувам абсолютно нищо. Дори и те обичат моторните спортове. Имам предвид, че състезанията имат толкова голяма история във Великобритания, нали така?“