Начало Избрани Верстапен се надява да защити миналогодишния си успех в Канада

Верстапен се надява да защити миналогодишния си успех в Канада

489
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира предстоящия състезателен уикенд в Канада. Пилотът на Ред Бул заяви, че основната му цел е да защити успеха си от миналата година, което да му позволи да увеличи преднината си във временното класиране.

Верстапен се намира в невероятна форма от началото на сезон 2023. Пилотът на Ред Бул спечели 5 от първите 7 старта и финишира втори в останалите. Верстапен води без прекъсване във всяко състезание от края на старта в Маями. Двукратният световен шампион бе начело в 154 последователни обиколки. За последен път пилот е имал по-дълга непрекъсната серия през 2012 г. Тогава Себастиан Фетел спечели четири поредни състезания, като водеше от старта до финала в три от тях

Верстапен спечели миналогодишното издание на Гран при на Канада. Пилотът на Ред Бул потегли от полпозишън и успя да задържи първото място въпреки атаките на Карлос Сайнц от Ферари. Сега целта на нидерландеца е да запише още един успех в Монреал.

„Винаги е хубаво да се върнеш в Монреал. Това е страхотен град, а феновете там са страхотни. Трасето е много уникално, тъй като караш върху стари бордюри, а пейзажът също е доста интересен“, сподели Верстапен.

Настройката на автомобила трябва да бъде балансирана между скоростта на правите и възможността да се движи добре по бордюрите. Трябва да намерим добър компромис. Разбира се, миналогодишната победа все още е в съзнанието ми, така че се надявам да направим нещо подобно и този уикенд“, добави пилотът на Ред Бул.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес отпадна от миналогодишната надпревара в Канада заради технически проблем. Състезателят на Ред Бул се намира в не толкова добра форма в последните два старта и се нужда от силен резултат, за да възроди малко шансовете си за титлата

„Очаквам с нетърпение да се върна в колата този уикенд. Последната седмица прекарах в Милтън Кийнс, където работя усилено с екипа си. Вложихме много добра работа и проведохме няколко много конструктивни разговора“, каза Перес.

„Знам какво трябва да направя, за да се върна към формата, на която съм способен. Като екип знаем как да вкараме автомобила в прозореца, в който ще се представя най-добре. В моменти като този е по-важно от всякога да работим като екип и всички ще се подкрепяме взаимно, за да се борим за победата в Канада. Разполагам с фантастичен автомобил, заради което винаги е вълнуващо да седна зад волана. Разбира се, трябва да бъда много постоянен в Монреал и да изкарам един чист уикенд“, добави пилотът на Ред Бул.

Този уикенд Ред Бул трябва да запише победа №100 в F1. Отборът от Милтън Кийнс спечели 23 от последните 26 ГП. Така Ред Бул става едва петият конструктор в историята на спорта, достигнал това постижение. Австрийците също така търсят четвърти успех в Канада след тези на Себастиан Фетел (2013 г.), Даниел Рикиардо (2014 г.) и Макс Верстапен (2022 г.).