Начало Избрани Верстапен се надява на още един успех в домашната надпревара за Ред...

Верстапен се надява на още един успех в домашната надпревара за Ред Бул

1014
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира предстоящата Гран при на Австрия. Пилотът на Ред Бул няма търпение отново да кара на пистата край Шпилберг и да се радва на подкрепата на феновете. Верстапен също така се надява да запише още един успех в домашното състезание на неговия отбор.

Верстапен спечели последната надпревара в Испания. Нидерландецът нямаше най-доброто темпо и дори беше изпреварен от Ландо Норис в квалификацията. Въпреки това силният старт и по-добрата стратегия помогнаха на Верстапен да запише трети пореден успех в Барселона. Въпреки това той призна, че Норис и Макларън са сериозна заплаха за Ред Бул

Сезон 2024 в F1 продължава в Австрия и Ред Бул Ринг. Това е писта от старата школа, която има само 10 завоя и няколко дълги прави. Промяната в надморската височина също е от голямо значение, както и спринтовият формат на уикенда. Според правилата, Верстапен и неговите колеги разполагат със само една тренировка в петък, преди да се насочат към спринтовата квалификация.

Верстапен е най-успешният пилот на Ред Бул Ринг. Нидерландецът записа първата си победа тук през 2018 г. Година по-късно той отново печели надпреварата на това трасе. През 2021 г. Верстапен грабва победата и в двата старта на Ред Бул Ринг. Миналата година трикратният световен шампион записва пети успех на домашната писта за неговия отбор.

„Винаги се чувстваме добре дошли и се радваме да се върнем в Австрия, тъй като това е домашното състезание на Ред Бул. Пейзажът и планините тук са страхотни. Винаги е хубаво да видиш феновете на „Оранжевата армия“ тук и наистина да усетиш тази подкрепа от трибуните“, сподели Верстапен.

„Този уикенд имаме и спринт, който прави нещата забързани и натоварени за нас. Наистина е важно веднага да изпипаме настройките на автомобила и да анализираме как най-добре да надграждаме и подобряваме предишните си състезания.“

„Трябва да се има предвид, че квалификацията тук винаги е близка. Пистата предразполага към много изпреварвания. Затова съм съм сигурен, че ще бъде вълнуващо състезание. Екипът се представи добре тук миналата година, така че се надявам да зарадваме феновете този уикенд и да донесем още една победа“, завърши Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес завърши трети в последното издание на Гран при на Австрия. Мексиканецът е решен да запише един силен резултат този уикенд и да се върне в борбата за челните позиции

„Имах труден уикенд в Испания, но си взехме поука от него. През цялото време се борих с баланса на автомобила. Не успяхме да постигнем постоянни настройки и в прозореца за квалификацията или за състезанието. Наказанието за място на стартовата решетка също ни навреди“, каза Перес.

„Този уикенд в Австрия имаме всичко необходимо, за да проведем по-чист уикенд. Отборът и аз знаем къде трябва да се подобрим и да направим промени и ще ги приложим. След това моята работа е да извлека максимума от автомобила. Ще имаме ограничени пробези заради спринтовия уикенд. Затова трябва да се възползвам максимално от първата тренировка и да атакувам квалификацията и спринта от самото начало.“

„Искаме и се нуждаем от пълноценен уикенд. Австрия винаги е страхотно състезание и е домът на Ред Бул. Това създава брилянтна атмосфера, която очаквам с нетърпение“, добави мексиканският пилот на Ред Бул.