Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен щял да бъде по-дипломатичен през 2020 г.

Верстапен щял да бъде по-дипломатичен през 2020 г.

1470
0
Макс Верстапен и Фетел
Макс Верстапен и Фетел, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен щял да бъде по-дипломатичен през тази година. Това твърди главният съветник на Ред Бул Хелмут Марко. Според австриеца, пилотът се е научил какво трябва и какво не трябва да говори публично.

През миналата година Верстапен призна публично след квалификацията в Гран при на Мексико, че не е вдигнал газта при жълти флагове заради инцидента на Валтери Ботас.

По-късно поведението на нидерландеца беше разследвано и той бе наказан с 3 места назад в решетката. Така вместо първи, той стартира 4-и. След това в Остин той заяви, че във Ферари явно са спрели да мамят с двигателя, след като имаше спад в представянето на колите на Скудерията.

„Такова поведение пасва перфектно на Ред Бул като бранд, каза Марко пред Motorsport-magazin.

– Но той не трябва да отива твърде далеч, както го направи миналия сезон, ако се бори за шампионата. Макс вече видя и разбра това. Понякога трябва да оставиш истината настрана и всички да бъдат щастливи.“

Марко също така отхвърли възможността Себастиан Фетел да се върне в Ред Бул от 2021 г. Договорът на германеца с Ферари изтича след края на тази година и засега не е подновен. Заради неубедителното му представяне е много вероятно той да не подпише нов контракт.

„С удължаването на договора на Макс, не мога да си представя Верстапен и Фетел заедно при нас, обясни ситуацията Марко. – Финансово това също ще е много трудно.“