Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен за скоростта на Ферари в Остин: Така става, когато спреш да...

Верстапен за скоростта на Ферари в Остин: Така става, когато спреш да мамиш

3810
0
Фетел и Макс Верстапен
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен се изказа много остро срещу Ферари след Гран при на САЩ в Остин. Според пилота на Ред Бул по-ниската скорост на Скудерията в това състезание се дължи на факта, че в тима от Маранело вече не нарушават правилата по отношение на задвижващата си система.

От доста време се спекулира, че предимството на агрегата на Ферари може да се дължи на използване на нелегални прийоми и/или устройства. В квалификацията се смята, че то достига над 50 конски сили, а в състезанието намалява. В Остин обаче авансът на Ферари на правите не изглеждаше така голям.

Веднага се появиха предположения, че загубата на скорост в колата на Скудерията се дължи на промени по задвижващата система, наложени от ФИА.

В събота сутринта преди 3-ата тренировка в Остин федерацията публикува техническа директива в отговор на запитване от Ред Бул.

В нея се казваше, че опитите за влияние върху начина на измерване на максималния разрешен горивен поток и неговото надвишаване се счита за нарушаване на правилата. Има предположения, че във Ферари някак си успяват да заобиколят този лимит на потока (още по темата вижте тук).

„Така става, когато спреш да мамиш, каза Верстапен. – Изобщо не съм изненадан от показаното от Ферари в САЩ.“

В отговор шефът на тима Матия Биното отговори, че по-ниското темпо на Ферари от САЩ няма нищо общо с директивата. Шарл Льоклер бе още по-критичен към обвиненията от страна на Макс.

„Мисля, че това е шега, каза Шарл пред Аутоспорт. – Той няма доказателства и не е част от тима. Ние знаем какво правим. А не разбирам защо той говори, без да знае нищо за нас.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter