Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен смята, че е по-близо до Мерцедес, отколкото изглежда

Верстапен смята, че е по-близо до Мерцедес, отколкото изглежда

1297
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Спас Генев

Макс Верстапен смята, че е по-близо до пилотите на Мерцедес като скорост в Монако, отколкото изглежда. Пилотът на Ред Бул се нареди на 3-а позиция на старта, зад Хамилтън и Ботас. Изоставането му спрямо лидера в квалификацията беше близо половин секунда. Според холандеца обаче разликата реално е по-малка.

„Във втората част на сесията направих много добра обиколка, обясни ситуацията Верстапен. – Но и гумите бяха много добри. А в Q3 в първия ми опит нямах достатъчно сцепление в задните гуми на завой 1. И загубих малко време там.

След това във втората ми обиколка попаднах в трафик в подготвителния ми тур. И когато започнах бързата си обиколка, гумите бяха студени и нямах сцепление. Изостанах с 2-3 десети още в началото на обиколката и реших да я прекратя. И не мисля, че изоставането ми спрямо Мерцедес е половин секунда.”

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер добави, че квалификацията е била най-добрата за Ред Бул от началото на сезона.

Той също смята, че изоставането на Верстапен спрямо пилотите на Мерцедес реално е по-малко.

„Всъщност сме може би на 0.1 или 0.2 сек, каза британецът. – В Мерцедес са много силни в момента. Пилотите им се борят за световната титла. А ние сме на 2-а редица с Макс. Пиер (Гасли) е 5-и и това в най-добрата ни квалификация за годината досега.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter