Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен смята, че Хюлкенберг би бил добър съотборник

Верстапен смята, че Хюлкенберг би бил добър съотборник

1231
0
Даниел Рикиардо, Макс Верстапен, Нико Хюлкенберг
Даниел Рикиардо и Макс Верстапен поздравиха Нико Хюлкенберг за третото му място в квалификацията на Силвърстоун; снимка: Рейсинг Пойнт

Все още предстои да бъде обявено кой ще е вторият пилот на Ред Бул през следващия сезон. И тъй като представянето на Александър Албон не е достатъчно убедително за тима се появиха спекулации, че от отбора могат да потърсят нов пилот извън тяхната програма за млади пилоти.

В последните два сезона и Гасли, и Албон изпитваха затруднения с това да се доближат до темпото на Верстапен. Това може да накара отбора да потърси по-опитен пилот за негов съотборник. Двама такива без договор за 2021 към момента са Серхио Перес и Нико Хюлкенберг.

Хюлкенберг впечатли с представянето си на Нюрбургринг и Силвърстоун, когато трябваше да замести пилотите на Рейсинг Пойнт. В Гран при на Айфел германецът завърши осми, след като дори нямаше възможност да участва в тренировките и стартира надпреварата от последна позиция. Верстапен бе попитан от немската RTL какво мисли за потенциално преминаване на Нико в Ред Бул.

„Разбира се, не мога да кажа нищо, но Нико е много добър и това, което направи на Нюрбургринг, бе страхотно. Мисля, че би бил добър съотборник, но това не е мое решение.“