Начало Избрани Верстапен спира бойкота срещу Скай Спортс

Верстапен спира бойкота срещу Скай Спортс

654
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен спира бойкота срещу Скай Спортс. Двукратният световен шампион заяви, че е сложена точка на конфликта между Ред Бул и британския телевизионен оператор.

Краткотрайният бойкот на Ред Бул срещу на Скай Спортс приключи по взаимно съгласие. От британската медия положиха усилия за да изгладят отношенията си с отбора от Милтън Кийнс след спор, възникнал по време на уикенда в Мексико Сити.

Ред Бул реши да игнорира представителите на Sky Sports F1, както и подразделенията на медията в Германия и Италия. Призивът на австрийците да не дават интервюта пред Скай беше заради изказване на Тед Кравиц в Остин. Тогава питлейн репортерът заяви, че Хамилтън е бил „ограбен“ по време на миналогодишното състезание в Абу Даби. Този коментар не бе приет добре както от Верстапен, така и от целия отбор на Ред Бул.

„Според мен обвинението в ограбване на шампионати е нещо, което не смятаме за безпристрастен коментар“, коментира тогава Хорнер.

„Не смятаме, че това е справедливо или балансирано по какъвто и да е начин. Макс беше много разстроен от тези думи. Ние като отбор го подкрепяме напълно и бяхме еднакво разстроени от това. Затова взехме решение да игнорираме тази медия в Мексико“, добави шефът на Ред Бул.

Верстапен коментира ситуацията след края на състезанието в Мексико Сити. Нидерландецът смята, че е почувствал неуважение към себе си от началото на сезон 2022.

„Тази година това беше постоянно. . . да, нещо като ежедневно неуважение, особено към един конкретен човек. Лично аз не го приемам“, каза Верстапен.

„Не можеш да живееш в миналото. В един момент просто трябва да се продължи напред. Те [Скай Спортс] продължаваха да не ме уважават, което вече започна вече да ме дразни . Ето затова реших да спра да им отговарям.“

В началото на тази седмица F1 редакторът на Скай Спортс Били МакГинти е посетил централата на Ред Бул в Милтън Кийнс в знак на помирение.

Изглежда, че двете страни са постигнали примирие. Вчера Верстапен е отговорил на въпрос на репортера на Скай Дейвид Крофт по време на пресконференциите в Сао Пауло.

Все още не напълно ясно дали Верстапен отново е в добри отношения с телевизионния оператор. По принцип пресконференцията е отворена за присъстващите медии на пистата Интерлагос. Въпреки помирението, нидерландецът не е дал ексклузивно интервю за Кравиц преди началото уикенда, както е по традиция.

Вчера Верстапен уточни, че ситуацията вече е зад гърба му. Пилотът на Ред Бул беше попитан дали този спор е приключил.

„Сложихме точка на спора и просто продължаваме напред. Сега ще се фокусирам върху състезателния уикенд“, обясни Верстапен.