Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Спокойно можеше да пропуснат откриващата церемония. Седя там и приличам на...

Верстапен: Спокойно можеше да пропуснат откриващата церемония. Седя там и приличам на клоун

4179
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка Ред Бул Контент Пуул

Иван Тенчев, Лас Вегас. Гран при на Лас Вегас ще е едва 1% спортно събитие, заяви Макс Верстапен след официалната церемония за откриване на уикенда в световната столица на хазарта и забавленията. Участието на пилотите в нея бе задължително. Те се появяваха на платформи пред публиката на старт-финалната права и поздравяваха.

„Цялото това нещо спокойно може да бъде пропуснато. Аз просто седя там на едно място и приличам на клоун. Просто не е моето нещо. Напълно разбирам защо се прави. Виждам и двете страни – бизнес и спортната. Разбира се, че съм наясно защо се прави и го разбирам. В случая изразявам личното си мнение за представянето“, коментира Верстапен.

„Нямам търпение да изляза на пистата и да се постарая да свърша възможно най-добра работа. За това (имаше предвид церемонията и представянето – б.а.) изобщо не съм изпитвал нетърпение. Но Гран при на Лас Вегас ще е 99% шоу и 1% спортно събитие“, каза още Верстапен

Според Верстапен самото трасе не е особено интересно. Конфигурацията на пистата бе доста обсъждана през последните дни. Имаше любопитни сравнения сред хората. Отборите от Формула 1 подходиха професионално и обсъждаха трудностите при подготовката за надпревара на съвсем нова и непозната писта, а не на какво им прилича чертежът ѝ.

„По принцип не смятам уличните писти за особено вълнуващи, особено с тези автомобили, които имаме в момента. Твърде тежки са. Ниското сцепление също не помага. Пейзажът, разбира се, изглежда страхотно, както и карането по Стрипа. Но самата конфигурация никак не е вълнуваща. В F1 болид е значително по-забавно, когато има много високоскоростни завои. Тук няма много такива“, допълни Верстапен.

Трикратният световен шампион повдигна въпроса и за подреждането на календара и насрочването на сесиите в Лас Вегас. Верстапен каза, че се живее по много странен график.

„Цялото нещо е изключително изморително. Краят на сезона е, а се налага да правим подобни еквилибристики. Според мен няма никакъв смисъл“, каза той.