Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен щял да е по-бърз с 2,5 сек, но оставал без гориво

Верстапен щял да е по-бърз с 2,5 сек, но оставал без гориво

6688
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен щял да направи обиколка с цели 2,5 сек по-бързо от Шарл Льоклер според изчисленията на тима му Ред Бул. Нидерландецът вървеше със страхотно темпо в последните секунди на квалификацията за Гран при на Сингапур, но от екипа го спряха, защото в резервоара му трябвало да остане достатъчно гориво за пробата на ФИА. В противен случай рискувал наказание. За всички екипи бе трудно да изчислят точния брой обиколки в края на сесията в които меките гуми за загреят и заработят добре. Верстапен направи 6 обиколки, колкото и Льоклер, докато вторият в Q3 Перес и Люис Хамилтън завъртяха по 7.

„Какво, по дяволите!“, разкрещя се вбесеният Верстапен на прибиране към бокса. „Не разбирам. Защо беше това?!“

„Абсолютна гадост“, бе първият коментар на Макс след като се прибра в падока.

„Слагаш гориво за пет обиколки, искаш да направиш шест. Тази логика очевидно куца. А тук ще е сложно с изпреварванията. Горещо е, а когато се движиш зад друг болид става още по-горещо. Гумите прегряват. Мисля, че трябва да се прибера в хотела и малко да разпусна, защото в момента се чувствам ужасно“, каза още пилотът на Ред Бул.

„Разбира се, всичко започна от Пиер [Гасли] пред мен. Трябваше да отворя разлика за последната обиколка, защото се доближих твърде много до него. Това обаче не е извинение. Аз не виждам колко гориво имам в колата, но имаме куп сензори, следящи за тези неща. Страшно разочароващо е, защото колата ни е добра и в Q3 се видя как вървеше. Условията бяха сложни, но болидът наистина вървеше страхотно“, каза още Верстапен.