Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Страхотен отборен резултат! Хорнер: Мислех, че Перес ще вземе пола

Верстапен: Страхотен отборен резултат! Хорнер: Мислех, че Перес ще вземе пола

3116
0
Серхио Перес, Макс Верстапен
Серхио Перес и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен спечели квалификацията за Гран при на САЩ, побеждавайки Люис Хамилтън (Мерцедес) с над 0,2 сек. Пилотът на Ред Бул и целият му тим бяха изключително доволни от постижението на пистата Circuit of the Americas, за която многократно през седмицата отбелязаха, че е трасе, където Мерцедес обикновено върви много силно.

„Да! Беше доста вълнуващо, както и в Q2 да направим достатъчно добра обиколка с по-твърдите гуми. В Q3 първият ми бърз тур бе изумителен, а съвсем накрая започна да припръсква в последния сектор. Не бях сигурен дали ще задържа позицията, но е страхотно, че спечелихме полпозишън“, коментира Верстапен непосредствено след финала.

„Първо и трето място са страхотен отборен резултат. Мисля, че това се харесва на хората. Надявам се да направя добър старт. Трябва да поработим добре с тима, за да извлечем максимално силен резултат от надпреварата.“

Шефът на отбора от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер не скри задоволството си и от представянето на Серхио Перес. Мексиканският пилот се класира трети.

„Чеко лети! Чувства се доста добре в колата. Дори си мислех, че ще вземе първия си полпозишън! Прекапалият накрая дъжд може би му коства малко повече. Макс направи още едно невероятно каране. Запази спокойствие, беше феноменален“, каза почти еуфоричният Хорнер.

„Знаем колко добре се представя в състезанията Чеко. Той има повече грижи в квалификациите тази година, но не и сега. За първи път имаме две коли срещу една. За първи път през хибридната ера някой друг е на първа позиция тук, а не Мерцедес. Това е още един важен момент за нас.“

Самият Перес сподели, че в последната си обиколка е бил много близо до полпозишъна

„За съжаление последният ми опит не бе толкова добър. Дъждът ме настигна в последния сектор и загубих сцепление. Състезанието ще е трудно. Не мисля, че тук стартовата позиция е от толкова голямо значение, защото износването на гумите ще е високо“, допълни той.