Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Трябва да натискаме, колкото можем, а не да ни принуждават да...

Верстапен: Трябва да натискаме, колкото можем, а не да ни принуждават да правим питове

2428
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен завърши втори в спринта в Катар, но в Гран при надпреварата на пистата Лосаил не позволи на никого да го доближи. Нидерландският пилот на Ред Бул не водеше единствено при спиранията в бокса, но успехът му в нито един момент не бе застрашен. Условията обаче бяха толкова тежки, че Верстапен и завършилите втори и трети пилоти на Макларън Оскар Пиастри и Ландо Норис изглеждаха необичайно изтощени след карирания флаг. Австралиецът дори полегна за малко на пода в стаята, където се събират първите трима преди да излязат на подиума.

„Това бе едно от най-трудните състезания в кариерата ми, вероятно в топ 5“, коментира Верстапен.

„Потих се страшно много, но беше удоволствие да карам. До края на сезона има още няколко надпревари, които искаме да се опитаме да спечелим. Освен това трябва да натискаме, колкото можем, а не да ни принуждават да правим питове. Тези коли са правени да щадят гумите. Днес не можахме да се възползваме максимално от тази характеристика на болидите си, която обикновено е една от силните ни страни. Със сигурност ще видим какво можем да подобрим в бъдеще“, допълни Верстапен.

„Мисля, че състезанието ми се получи благодарение на първия стинт. След това можех да контролирам темпото си. Стараех се гумите ми да са постоянно в добър работен прозорец. Но Макларън-ите бяха бързи днес и трябваше да натискам. Надпреварата определено бе тежка“, каза Верстапен.