Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Удивително е, че все още сме в тази битка

Верстапен: Удивително е, че все още сме в тази битка

3931
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен призна, че представянето на Мерцедес в последните два старта му е отворило очите. Пилотът на Ред Бул завърши на втора позиция в Катар след като получи пет места наказание след края на Q3 поради игнориране на двойни жълти флагове. Нидерландецът усеща колата на Мерцедес като по-бърза от тази на неговият тим. Въпреки това той призова отбора си да продължи битката с Черните стрели до последно. 

„Ясно е, че в последните няколко състезания дори и тези, които спечелих смятам Мерцедес за по-бързи. От мое усещане имаше доста събития, в които спечелихме ценни точки. Това определено ни помогна“.

Като се има предвид доминацията на отбора от Бракли през 2020, Макс похвали екипа си за работата, която е вложил в предвръщането на RB16B в много по-силна машина.

„Просто трябва да продължим да натискаме. Мисля, че свършихме невероятна работа като отбор в сравнение с предходната година. Тогава те бяха толкова бързи и доминиращи. Удивително е, че все още сме в тази битка. Разбира се, няма да се откажем, но очевидно този уикенд ни липсваше темпо“.

„Всеки състезателен уикенд е различен и може да се случи какво ли не. В квалификацията получих наказание от пет места заради ситуацията с жълтите флагове, но такива неща могат да се случат много бързо и на всеки един пилот“.

След като предината на Верстапен в шампионата при пилотите беше намалена до осем точки той заяви, че се надява да се върне на върха в Саудитска Арабия.

„Бих искал да увелича преднината си в класирането“, призна Верстапен. „Но когато нямате темпо това е невъзможно. Ще се опитаме да бъдем по-бързи и постоянни, особено в Саудитска Арабия, след това и в Абу Даби, обобщи Макс Верстапен.