Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Усещането бе като в онзи провален тур от 21-ва година, но...

Верстапен: Усещането бе като в онзи провален тур от 21-ва година, но тогава не взех последния завой!

2110
0
Шарл Льоклер, Макс Верстапен, Серхио Перес
Шарл Льоклер, Макс Верстапен и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен спечели полпозишъна на пистата в Джеда. Веднага след финала му бе напомнено как през 2021 г. бе на път да вземе първата позиция на трасето в Саудитска Арабия, но катастрофира в последната си бърза обиколка.

„Днешният ден бе много добър. Подобрихме колата малко от снощи и това ми даде повече увереност да атакувам високоскоростните завои. На тази писта точно от нивото на увереност зависи много дали ще доближиш лимита. Днес аз се чувствах много комфортно в колата. А квалификацията тук е истинска лудост като се има предвид каква е скоростта“, коментира Верстапен.

„Бях много доволен от първата си обиколка в Q3. Усещането бе малко като в онзи провален тур от 21-ва година, но тогава, разбира се, не взех последния завой! Беше много силна обиколка. Забавлявах се, а и колата се държеше наистина добре“, допълни Верстапен.

Серхио Перес остана трети, след като Шарл Льоклер го прескочи с последния си бърз опит.

„Не постигнах сериозно подобрение с финалната си обиколка и това според мен е причината да изтърва първа редица“, сподели мексиканският пилот на Ред Бул.

„Макс направи страхотна обиколка. Не мисля, че това бе възможно за мен, но смятам, че бе постижимо да се класирам на първа редица. Все пак ще сме в битката утре“, добави Перес.