Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Утре ще опитаме отново

Верстапен: Утре ще опитаме отново

3584
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен финишира на втора позиция в спринтовата квалификация за Гран при на Сао Пауло в F1. Пилотът на Ред Бул потегли от първа позиция след дисквалификацията на Хамилтън, но не направи добър старт. След това трябваше да изпреварва Перес и Сайнц, за да настигне Ботас. В последните обиколки Макс се доближи до Валтери на около една секунда, но така и не успя да мине пред него. Въпреки това лидерът в шамионата увеличи аванса си пред Хамилтън на 21 точки благодарение на второто място.

„Начало не бе от най-добрите. Разбира се бяхме от по-лошата страна на пистата. Загубените позиции в началото позволиха на Ботас да се откъсне. Темото ни бе прилично, но просто Мерцедес имаха невероятна скорост на правите. За да можеш да ги атакуваш трябва да излезеш по перфектен начин от завоя към старт-финалната права. Утре ще опитаме отново да се преборим с тях. Изпреварванията на тази писта не са много лесни и със сигурност стратегията ще изиграе ключова роля кой ще спечели състезанието“, сподели Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес не бе много доволен от постигнатото в спринта. Мексиканецът остана заклещен зад Ферарито на Карлос Сайнц през цялата дистанция и така не успя да мине пред него.

„Беше доста трудно. Когато Макс изпревари Сайнц си помислих, че и аз мога да го изпреваря. В последните обиколки гумите ми прегряха и това не ми ползволи да атакувам. В състезанието нещата ще бъдат по-различни. Люис показа колко е бърз и очаквам да тежка битка с него и Мерцедес“, каза Перес.