Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Все още сме далеч от Индикар, което е добре

Верстапен: Все още сме далеч от Индикар, което е добре

5002
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен сподели впечатленията си от болидите за 2022 след като миналата седмица F1 показа официално как ще изглеждат те. Той заяви, че според него правилата стават по-ограничаващи, но отхвърли твърденията, че спортът става все по-сходен с Индикар.

„Мисля, че все още сме далеч от Индикар, което е добре. В следващите години се види в каква посока вървят нещата както и какво е позволено и какво не е. Към момента обаче няма никакъв смисъл да се критикуват промените. Просто трябва да видим какво ще се случи.“

Нидерландецът каза още, че няма против колите да са по-бавни, ако това прави битките по-интересни. За него работата за състезателите не се променя – да карат възможно най-бързо с това, с което разполагат. Той смята още, че със сегашните коли става все по-трудно да изпревариш някого като спреш по-късно от него.

„В крайна сметка ние сме тези, които искахме различни коли, за да имаме по-добри битки. F1 достигна до това решение след консултации. Любопитен съм да видя как ще изглеждат състезанията догодина.“

Междувременно, Макс ще се завърне зад волана този уикенд, взимайки участие в 24-те часа на Спа-Франкошамп на iRacing, което спечели преди две години.