Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Все по-близо сме до Мерцедес и Ферари

Верстапен: Все по-близо сме до Мерцедес и Ферари

1674
0
Валтери Ботас, Мерцедес, Макс Верстапен
Ботас пред Верстапен в Монако, снимка: Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен смята, че тимът му Ред Бул е все по-близо до Мерцедес и Ферари. От началото на сезона Сребърните стрели спечелиха всички 6 състезания, като имат определено най-добрата кола.

Холандецът обаче се представя много силно и на 2 пъти се качи на подиума – в Австралия и Испания. Той е на 4-о място в шампионата, само на 4 точки зад 3-ия Себастиан Фетел.

В последния кръг в Монако Верстапен дори се бореше за победата с Люис Хамилтън. В крайна сметка обаче холандецът не успя да го изпревари. Той финишира 2-и, а заради наказание от 5 секунди беше класиран 4-и.

„Не съм изненадан, че в Хонда нещата се случват добре, каза Макс пред La Presse. – Мисля, че колата на тима ни също ще продължи да се подобрява. Ферари и Мерцедес още имат предимство, но с всяко състезание ние сме все по-близо до тях. Целта ни е да печелим.“

Верстапен заяви също така, че самият той също става по-добър като пилот. „Станах по-зрял, каза холандецът. – И не само заради инцидента миналата година в Гран при на Монако. Но е вярно, че понякога трябва да направиш някои грешки, за да станеш по-добър. Аз самият ставам по-голям и имам повече опит в живота.“