Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Зандвоорт е изключително специално състезание за мен

Верстапен: Зандвоорт е изключително специално състезание за мен

1145
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Спас Генев

Макс Верстапен коментира предстоящата надпревара в Нидерландия. Пилотът на Ред Бул призна, че състезанието на Зандвоорт е изключително специално за него. Верстапен се надява да продължи победата си серия на това трасе и добави още един успех в домашната си Гран при.

Верстапен се намира в не толкова приятна серия. Нидерландецът няма победа от Гран при на Испания насам. В последните два старта Верстапен дори не се качи на подиума и не разполагаше с най-силния автомобил. Затова той призова Ред Бул да се подобри през втората половина от кампанията.

Този уикенд F1 се завръща в Нидерландия. Стартът на Зандвоорт слага край на лятната пауза за сезон 2024. Съвсем очаквано, Верстапен е фаворит за спечелването на тази надпревара. Трикратният световен шампион спечели всички стартове, откакто Нидерландия се завърна в календара на F1. Ако спечели в неделя, Верстапен ще изравни рекорда на Джим Кларк за най-много победи на пистата Зандвоорт- 4

Задачата на Верстапен няма да бъде никак лесна. От началото на сезона той изпитва затруднения на писти с повече бавни завои и неравности. Освен това в последните стартове той видимо изостава от колегите си от Макларън и Мерцедес.

Беше добре да прекараме известно време със семейството и приятелите си през лятната ваканция. Чувстваме освежени и готови за втората половина на сезона“, сподели Верстапен.

„Чудесно е да започна отново сезона у дома. Зандвоорт е изключително специално състезание за мен. Атмосферата тук винаги е фантастична, а феновете са невероятни. Пистата е страхотна заради късите си прави и специални характеристики. Надявам да се върнем още по-силни за това състезание. Очакваме с нетърпение предстоящата седмица и се надявам да се борим за победата в неделя“, заключи Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес също се надява на по-силна втора половина от кампанията. Мексиканецът се намира в много негативна серия и няма подиум от Китай насам. Перес все пак запази мястото си в австрийския тим до края на сезона. По-рано тази седмица стана ясно, че той ще бъде с нов рейс инженер от Зандвоорт.

„Очаквам с нетърпение да се върна в колата този уикенд. Лятната пауза беше много важна за всички в отбора и за целия спорт. При толкова много състезания всички се нуждаят от почивка и време за възстановяване повече от всякога“, каза Перес.

„Прекарах времето си в Мексико със семейството и се чувствам освежен и готов за втората половина на сезона. Знам, че целият ми екип се чувства по същия начин, защото тази седмица бях с тях в Милтън Кийнс.“

„Всички ще забележат промяна по радиото от нашата страна на гаража в Зандвоорт. Хю, моят състезателен инженер, очаква дете съвсем скоро, заради което ще прекара известно време у дома. Желая на него и семейството му най-много късмет с новата им рожба! Междувременно Уди, моят пърформанс инженер, ще работи с мен. Знам какво можем да извлечем от автомобила през следващите седмици. Ще направим всичко възможно, за да постигнем максимален резултат през втората половина на сезон 2024“, добави пилотът на Ред Бул.