Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс Верстапен: Трета позиция бе максимума, щастлив съм

Макс Верстапен: Трета позиция бе максимума, щастлив съм

1945
0
Макс Верстапен; Снимка: Ред Бул Контент Пуул
Макс Верстапен; Снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен успя да постигне максимума с оглед на темпото на Мерцедес, които бяха най-бързи през повечето сесии до момента този уикенд. Единствено днес сутринта под дъжда болидите с двигател на немската компания показаха колебливи времена. Нидерландецът се класира трети в квалификацията, но ще потегли втори утре след наказанието за смяна на двигателя на Хамилтън.

„В начлаото, условията бяха трудни, но смятам че спрямо вчера успяхме добре да се приспособим“ – каза Верстапен след квалификацията.

Вчера на сухата писта Люис Хамилтън даваше категорично по-добри обиколки в дълга серия от Верстапен, но това предимство може да изчезне ако прогнозите за дъжд по време на състезанието се сбъднат.

„Обиколките бяха добри като цяло, въпреки че в последната изоставах малко на правите, трябва да видим защо. Нямахме темпо да се борим за полпозишън. Но като цяло, смятам че се възстановихме добре след вчера. Трета позиция бе максимума днес, утре сме втори. Нека видим какво ще бъде времето, важното е, че съм щастлив.“

„Трябва да бъде по-добре. Ще видим колко конкурентни ще бъдем на състезанието. Износването на гумите е високо на тази писта, но сега поне е забавна за каране, особено дългия ляв осми завой.“

„Ще разберем утре. Ще се постарая да събера възможно най-много точки.“