Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен е уверен, че проблемите с двигателя на Рено ще бъде решени

Верстапен е уверен, че проблемите с двигателя на Рено ще бъде решени

26
0

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен смята, че проблемите с двигателя на Рено ще бъдат оправени за първото състезание от сезона в Австралия след 2 седмици. По време на втория ден от изпитанията на Каталуня вчера в RB13 имаше две повреди и затова холандецът направи само 34 обиколки сутринта. В Ред Бул решиха да сменят двигателя и следобед Макс продължи програмата си, но след като направи още 68 тура, спря малко преди края на сесията заради друг проблем с хибридната система MGU-K.

„Само две обиколки ни оставаха да изминем пълна състезателна дистанция, заяви Верстапен. – Събрахме доста данни. За съжаление трябваше да спрем заради проблем с колата, подобен на сутрешния.

Но съм уверен, защото момчетата в Рено имат планове и знаят какво да сменят, за да сме готови за Мелбърн. Гледам винаги да съм позитивно настроен. Тестовете са за това – да пробваме всички части и да видим колко са добри, за да знаем какво да подобрим.”

Верстапен заяви още, че колата се справя много добре с износването на гумите, като всичко се случва гладко. Запитан дали автомобилът му е достатъчно добър, за да печели състезания, Макс заяви:

„Положителното нещо е, че никой няма преднина от 2 секунди на обиколка. Но е трудно да се каже, защото не знаеш с колко гориво карат другите. Освен това колите са още доста нови и правим много промени по настройките и изведнъж намираме правилните реглажи.”