Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен има шесто чувство за каране на дъжд, смята Хорнер

Верстапен има шесто чувство за каране на дъжд, смята Хорнер

35
0

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че пилотът на тима Макс Верстапен е демонстрирал, че има шесто чувство на мократа писта в Китай миналата седмица.

Младият Макс стартира 16-и след проблем с двигателя в квалификацията, но след това успя да навакса много позиции и да стане 3-и на финала, зад Хамилтън и Фетел. С гумите интеремедия холандецът изпревари 9 коли още в първата обиколка.

„Изглежда, че Макс има шесто чувство за дъжд, каза Хорнер. – Не беше изплашен от по-трудните условия, беше готов да търси границите на възможностите на пистата и да намира сцеплението. Имаше едно изпреварване, което направи от външната страна при шести завой – мина две или три коли с едно движение. Много, много впечатляващо.

Вече не става дума за съвпадения и случайности. Повтори представянето си от Бразилия миналата година се. Има истински инстинкт, развит още от картинг годините си, когато е карал със сликове на мокро. Помня, че и Себастиан Фетел беше фантастичен на дъжд. Първото състезание, което спечели с Ред Бул през 2009 г, беше изключително. Великите пилоти винаги се открояват на мокра писта.”