Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен ми напомня на Менсъл, заяви Ейдриън Нюи

Верстапен ми напомня на Менсъл, заяви Ейдриън Нюи

47
0

Макс Верстапен напомня на Найджъл Менсъл като стил на пилотиране и поведение на пистата. Това заяви техническият директор на Ред Бул Ейдриън Нюи. Холандецът дебютира за големия отбор на Биковете през миналата година и още в първото си състезание спечели победа. До края на сезона записа няколко подиума и впечатли с карането си, но и предизвика доста негативни реакции заради няколкото си опасни защитни маневри.

„Не съм виждал друг новак в историята на отбора като Макс. Това бе неговата втора година във Формула 1, но в Ред Бул той показа на пистата дори повече от това, което очаквахме да видим, заяви Нюи. – Начинът, по който пилотира и се бори за мястото си на пистата, ми напомня на Менсъл. Това, което определяше личността на Найджъл, беше, че винаги можеш да разбереш, че той кара болида, дори без да виждаш каската му. Същото е и сега с Верстапен.

И на двамата стилът е да карат с лакти извън болида образно казано. И това е изключително вълнуващо за гледане от страна на феновете по телевизията и и от тези по трибуните на пистите. Найджъл никога не излезе на пистата с идеята да се хареса на останалите и да не бъде освиркван. Той стана любимец на феновете точно заради това, че не преклони глава пред никого, без значение каква е фамилията му и колко кратен шампион е. Същото прави сега и Макс, а той е още толкова млад.“