Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен най-бърз в първия ден от тестовете на Каталуня

Верстапен най-бърз в първия ден от тестовете на Каталуня

54
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен с Ред Бул бе най-бърз в първия ден от първите тестове по време на сезона на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня край Барселона.

Втори само на 34 хилядни остана Карлос Сайнц с Рено, а трето време постигна Себастиан Фетел с Ферари. Най-бързият след сутрешната сесия Ромен Грожан от Хаас завърши деня 4-и на близо 1 сек от водача.

Макс постигна време от 1:17.528 мин с гумите хиперсофт в последния час от деня, като Сайнц беше със същия тип гуми, когато записа най-добрия си резултат. С най-меките възможни гуми топрезултата си постигна и Грожан, докато Фетел, който изостана с малко над 0,1 сек от водача, бе със софт.

Победителят от изминалия кръг в Испания и лидер в шампионата Люис Хамилтън с Мерцедес остана 6-и, зад Никола Латифи от Форс Индия, но времето на британеца също бе постигнато с доста по-бавните гуми софт спрямо хиперсофт.

Джордж Ръсел караше втората кола на Форс Индия, чието предназначение бе да тества гумите на Пирели и техните бъдещи разработки. Същото правеха тестпилотите на Макларън Ландо Норис и Оливър Търви с другия болид на екипа от Уокинг.