Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен обвини Маса за провалената последна обиколка

Верстапен обвини Маса за провалената последна обиколка

29
0

Макс Верастапен обвини Фелипе Маса, че е провалил последната му бърза обиколка в квалификацията в Бахрейн, изпреварвайки го на последни завой преди началото на въпросния тур. Пилотът на Ред Бул се подготвяше да стартира обиколката си, но забави темпото и пред него в последния момент изскочи Маса със своя Уилямс. Така Макс не успя да се ускори добре на старт-финалната права и в крайна сметка не подобри времето си. Той остана 6-и в решетката, зад двамата пилоти на Мерцедес, Ферари и съотборника си Даниел Рикиардо.

„Третата тренировка не показва много, но все пак изглеждахме конкурентни, каза Верстапен. – Квалификацията също беше много позитивна. С всяко излизане ставахме по-бързи. В последния ми опит бях зад Люис и ние просто подготвяхме обиколките си. Тъкмо когато исках да се подготвя за последния завой, Фелипе се вмъкна пред мен и после просто спря.

Имаше голяма разлика между нас и се зачудих защо го направи. След това трябваше да остана на първа предавка през целия завой, за да оставя разстояние между него и мен. Това провали обиколката ми, защото гумите ми бяха студени и имах лошо излизане от последния завой. На първия завой имах недозавиване, тъй като гумите бяха твърде студени.”

Другият пилот на „биковете” Рикиардо бе доволен, че е успял да се класира между двете коли на Ферари, заемайки 4-ата позиция пред Райконен и зад Фетел. „Мислехме, че ако направим всичко както трябва, може да имаме шанс да сме на втора редица. И го постигнахме. Не знам как беше обиколката на Кими, но да си пред кола на Ферари е чудесно, каза Даниел.

– Направихме добър прогрес за една седмица и съм доволен. Бих бил много щастлив ако можем да преследваме съперниците пред нас в състезанието. Но мисля, че те имат доста голяма преднина. Но смятам, че още не е ясно дали надпреварата ще е с 1 или 2 стопа за смяна на гуми. Ако те имат същата висока деградация, това може да ни даде шанс.”