Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен очаква в Ред Бул да са по-бързи в състезанието

Верстапен очаква в Ред Бул да са по-бързи в състезанието

32
0

Макс Верстапен заяви, че очаква той и съотборникът му в Ред Бул Даниел Рикиардо да бъдат по-бързи в състезанието за Гран при на Бразилия утре спрямо днешната квалификация. Двамата се класираха съответно 4-и и 6-и на стартовата решетка, като бяха изпреварени от Кими Райконен (3-и).

„Нещата бяха много добре в Q1 и Q2, но в третата част не се получиха, заяви Верстапен. – В последния ми опит в Q3 вървях много добре и бях с 0.2 сек по-бърз от предния ми опит, но след това някак си загубих много сцепление в завой 8. И ако имаш такъв момент, изпускаш гумите.

Но все пак сме много близо до Кими и можем да бъдем доволни. Със сигурност ще бъдем по-близо до Мерцедес в състезанието. Те са много силни и трябва да приемем това. Но мисля, че на мокро колата ни изглежда се чувства по-добре, а аз също се забавлявам като вали.”

На въпрос дали ако му се отдаде възможност, ще се намеси в битката между Хамилтън и Розберг, които спорят за титлата, Макс заяви, че е във F1 да се състезава за тима си Ред Бул, а не за Мерцедес. По този начин той показа, че няма никакво намерение да отстъпва ако се озове на позиция пред един от двамата.

Рикиардо от своя страна заяви, че е малко разочарован от класирането си. „Имах много добър първи сектор в последната ми обиколка и след това просто се опитах да запазя преднината спрямо предния ми опит, вместо да извадя още скорост. Може би бях малко консервативен. В няколко завоя се опитах просто да не направя грешка, вместо да опитам да спечел повече време.”