Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен очаквал счупеното предно крило да му коства загуба на повече време

Верстапен очаквал счупеното предно крило да му коства загуба на повече време

30
0
Даниел Рикиардо,Макс Верстапен

Макс Верстапен заяви, че е очаквал счупеното предно крило да му коства загуба на повече време в Гран при на Испания.

Пилотът на Ред Бул се удари с Ланс Строл точно преди прекратяването на режима на виртуална кола за сигурност, в резултат на което страничната плоскост от лявата страна на предното му крило се отчупи. Холандецът обаче успя да запази 3-ото си място пред Фетел, който бе с по-нови гуми.

„Опитвах се да съм колкото може по-близо зад Строл, за да не губя време преди рестарта, но той натисна малко спирачките и аз го закачих, обясни Макс. – За късмет се счупи само външната част на крилото и аз можех да продължа, без да спирам в бокса. Имах малко повече надозавиване в бързите завои. Успях да се справя с това с някои настройки и беше добре.”

Запитан дали е очаквал повредите по крилото да му създадат повече проблеми, Верстапен отговори: „Първоначално да. Продължих да карам и имах недозавиване в завои 3 и 9, и спирах по-дълбоко за обратните завои. Но честно казано не беше много зле. Разбира се бях по-бавен, но това не ми повлия много.”

Другият пилот на „биковете” Даниел Рикиардо завърши 5-и, като допусна грешка след прибирането на колата за сигурност и едва не излетя от пистата на завой 9. След това нямаше скоростта на Верстапен и остана над 50 сек зад победителя Хамилтън.

„Беше ми трудно да запазя гумите с нужната температура, каза Даниел. – Колата беше сложна за каране и бе лесно да се допусне грешка. Пързалях се и имах проблеми с това да остана на пистата. В края състезанието беше скучно за мен.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter