Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Второто място ми бе сигурно, но трябваше да рискуваме

Верстапен: Второто място ми бе сигурно, но трябваше да рискуваме

48
0

Макс Верстапен смята, че второто му място в Гран при на Бразилия е било сигурно, но в тима са взели правилното решение да рискуват в средата на състезанието и да му поставят гуми интермедиа за средно мокра писта. Холандецът бе изпреварил Нико Розберг и се движеше на втора позиция зад лидера Люис Хамилтън.

Той обаче последва примера на съотборника си Даниел Рикиардо и влезе в пита за междини гуми в 44-ата обиколка. Условията на пистата обаче се влошиха и Макс трябваше да се сложи отново гуми за напълно мокро. Това го прати едва 16-и в класирането. До финала обаче той си проби път в колоната след серия от изпреварвания и завърши 3-и.

„Мисля, че бяхме в много сигурна позиция на 2-ото място, но понякога трябва да рискуваш малко, обясни Макс. – Това опитахме ние днес. Направихме някои страхотни изпреварвания и съответно съм много доволен. При това в първия завой (срещу Райконен) опитах различни линии на движение. Намерих добра такава и знаех, че ако Кими не тръгне по нея, имам добър шанс да го изпреваря. Отидох направо към вътрешната страна на завоя и го задминах.“

Според Верстапен при подновяването на състезанието след това условията на пистата са били по-лоши отпреди. Въпреки това той е имал добро темпо и е направил добра битка с Нико Розберг в завой 3. „След това се опитах да следвам Люис и имах сериозен момент (при качването към старт-финала), като за късмет не катастрофирах, обясни още Верстапен.

 – Получих обаждане да спра в бокса и го направих. Но след това започна да вали и в последния сектор не можеше да се кара с интермедиа. Трябваше да спра в пита отново и се озовах 16-и. Но започнах да изпреварвам пилоти отново. Не можех да видя къде съм на правата, но изпреварих много от тях и се върнах на подиума.“