Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен защити Фетел за грешката

Верстапен защити Фетел за грешката

83
0
Макс Верстапен,Ред Бул

Макс Верстапен защити Себастиан Фетел относно грешката на германеца по време на Гран при на Германия. Пилотът на Ферари водеше в състезанието, но на хлъзгавото трасе излетя на 13-и завой и се удари в предпазните огради.

Така той отпадна от надпреварата, а победата спечели Люис Хамилтън. Самият Верстапен остана 4-и, като нямаше нужната скорост от колата да атакува Райконен, Ботас и Люис пред себе си.

„Беше сложно на трасето, особено в този завой, на който Фетел сбърка, обясни Макс. – Дори да имаш най-малкото блокиране на гумите, веднага излиташ. Условията бяха много трудни. Затова неща като неговия инцидент се случват.

Това можеше лесно да се случи на всеки от нас. Беше трудно да се прецени колко да се рискува. Една идея повече и това можеше да означава загуба на всички точки.“

Холандецът бе един от пилотите, които спряха в бокса за гуми интермедия след като започна да вали. Но след като дъждът намаля и бе само на определи участъци от пистата той трябваше да влезе отново и да сложи сликове.

„Обикновено аз се моля за дъжд, но този път той не ми помогна, каза Макс. – Заваля силно на 8-и и 10-и завой и мислех, че ако продължи така, дъждът ще стигне и до 3-ия сектор. Но не се получи така и трябваше да спра в бокса отново.“