Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вести ще кара за Мерцедес и в Абу Даби

Вести ще кара за Мерцедес и в Абу Даби

1740
0
Фредерик Вести
Фредерик Вести, снимка Мерцедес

Фредерик Вести ще кара за Мерцедес и в Абу Даби. Датчанинът ще седне зад волана на F1 W14 по време на първата тренировка на пистата Яс Марина. Вести е един от многото млади състезатели, които ще се включат в тази сесия.

Вести е един от претендентите за титлата във Формула 2. 21-годишният състезател спечели 5 старта от началото на сезона с тима на Према. В момента той изостава с 25 точки от лидера в класирането и резервен пилот на Алфа Ромео Тео Пурчер

В първата тренировка в Мексико Вести даде 19-то време и записа 26 тура с болида на Мерцедес. Тогава той замени Джордж Ръсел. Този уикенд датчанинът ще кара на мястото на Люис Хамилтън в откриващата уикенда сесия в Абу Даби.

„Участието в FP1 в Абу Даби е още една стъпка в кариерата ми“, сподели Вести.

„Първото ми участие в официална сесия по време на уикенд от F1 в Мексико беше важен момент. Научих толкова много неща. Беше страхотно, че можех да подкрепям отбора и да работя с Люис и Джордж.“

„Очаквам с нетърпение да надградя този опит в Яс Марина. Това е писта, която познавам добре. Това несъмнено ще улесни набирането на скорост в едночасовата тренировка“, продължи Вести. „Изключително съм развълнуван да се върна зад волана на F1 W14 за FP1, а след това и за следсезонния тест. Искам още веднъж да изкажа големи благодарности на отбора за предоставената ми възможност“, завърши протежето на Мерцедес.

„Фред се представи добре по време на първата си FP1 сесия в Мексико Сити. Той премина през програмата безпроблемно и ни помогна да започнем уикенда по позитивен начин“, каза Андрю Шовлин.

„Очакваме с нетърпение да се върне в автомобила за Абу Даби. Това ще бъде натоварен уикенд за Вести, предвид ангажиментите му в F2. Той обаче показа, че има зрелостта и увереността да се справи с това. Сигурен съм, че ще извлече максимума от него през уикенда“, добави оперативният директор на Мерцедес.

Вести няма да е единственият млад състезател, който ще участва в първата свободна тренировка за Гран при на Абу Даби. Тук се включат още Робърт Шварцман (Ферари), Фелипе Другович (Астън Мартин), Пато О’Уорд (Макларън), Оливър Берман (Хаас), Тео Пурчер (Алфа Ромео), Джак Дуън (Алпин), Джейк Денис и Исак Хаджар (Ред Бул), както и Зак О’Съливан (Уилямс).