Начало Formula E News Вести ще тества автомобил от Формула Е

Вести ще тества автомобил от Формула Е

20
0
Фредерик Вести
Фредерик Вести, снимка Мерцедес

Фредерик Вести ще тества автомобил от Формула Е. Младият датчанин ще кара за Махиндра Рейсинг по време на теста за новобранци, които ще се проведат по-късно този месец в Берлин.

Вести е младежки пилот на Мерцедес. Последните две кампании той се състезаваше във Формула 2. Миналата година той спечели шест състезания и финишира втори в крайното класиране, като пред него остана само шампиона Тео Пурчер.

Тази година Вести се прехвърли в европейските серии Льо Ман с тима на Cool Racing. В средата на миналия месец той записа първия си старт в категория LMP2 и финишира на 12-та позиция. Вести също така продължава да бъде тестов и резервен пилот на Мерцедес

В края на април стана ясно, че Вести ще изпробва автомобил от Формула Е. 22-годишният пилот вече премина първоначалната си подготовка в централата на Махиндра. Тя включва монтаж на седалката и работа на симулатора. Така той ще е напълно подготвен за първото си участие с автомобила от Gen3.

„Преди всичко бих искал да изкажа големи благодарности на Фредерик [Бертран, директор на отбора на Махиднра] за това, че ми даде тази възможност“, каза Вести. „Това е страхотен шанс да тествам и да се докажа като новак в един нов шампионат.“

Тестът ще даде на датчанина ценна информация за шампионата и потенциално ще му отвори няколко врати за бъдещи възможности във Формула Е.

„Това е невероятна възможност да се уча, която само ще ми помогне да се развивам като пилот“, обясни Вести. „Това е, нещо което ме мотивира. Наистина очаквам с нетърпение да изпробвам автомобила Gen3 от Формула Е, който, както разбирам, е доста голямо предизвикателство.“

„Вероятно това ми харесва най-много във Формула Е. Тя е едно голямо предизвикателство. Фактът, че това е конкурентен световен шампионат, който привлича някои от най-добрите пилоти – и отбори – е чудесна платформа за мен. Завърших подготовката си заедно с отбора, така че сега отброявам дните до Берлин“, завърши Фредерик Вести.

Тестът за новаци ще се проведе на 13 май в Берлин, или един ден след края на рейс уикенда в германската столица. Вести е само един от многото състезатели, които ще се включат. Например Махиндра ще разчита на Куш Майни. Младият индиец е част от академията на Алпин и в момента кара във Формула 2.

За екипа на DS Пенске ще кара протежето на Ферари Робърт Шварцман, както и бившият пилот от Формула 3 Джони Едгар. Андрети ще използва бившите младежки състезатели на Ред Бул Зейн Малоуни и Джак Крофърд. Нисан пък ще разчита на Кайо Колет и протежето на Алпин Габриеле Мини.