Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел би приел отново Рикиардо за съотборник

Фетел би приел отново Рикиардо за съотборник

47
0

Себастиан Фетел заяви, че не би имал нищо против да бъде отново съотборник с Даниел Рикиардо, ако екипът на Ферари подпише с австралиеца в бъдеще. Двамата бяха заедно в Ред Бул през 2014 г., като Даниел победи категорично именития си съекипник и 4-кратен шампион.

След това за 2015 г. Фетел премина във Ферари и пътищата на двамата се разделиха, но за догодина има спекулации, че Рикиардо може да напусне екипа от Милтън Кийнс и да потърси ново предизвикателство. А вариант пред него е именно Скудерията, където по всяка вероятност Кими Рйаконен ще бъде освободен.

„Когато се състезавахме в един отбор през 2014 г. нямахме проблеми. Познавах го още преди това, коментира Фетел. – Мисля, че е силен пилот и го харесвам. Той имаше добър сезон през 2014 г. Не е мое решение и моя работа да подписваме с различни хора. Не съм говорил с тима и това не е тема, която е на дневен ред. В момента сме достатъчно заети, опитвайки се да намалим разликата (спрямо Мерцедес), като това е основният ни приоритет.”

Все пак Фетел заяви, че би бил доволен ако Кими Райконен остане негов съотборник във Ферари и през 2017 г. По думите му двамата се разбират много добре и е лесно да се работи с финландеца, тъй като той не се впуска в никакви трикове или игри вътре в тима.