Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Целта на Ферари е да се върне на върха и да...

Фетел: Целта на Ферари е да се върне на върха и да доминира

99
0
Бразилия,Гран при на Бразилия,Интерлагос,старт

Себастиан Фетел заяви, че целта на Ферари е в бъдеще да се върне отново на върха в спорта и да доминира в него. И през тази година Скудерията не успя да спечели титлите във Формула 1, като остана на второ място при конструкторите зад Мерцедес.

Фетел пък бе победен от Люис Хамилтън в борбата при пилотите. Така тимът от Маранело вече няма титла от 9 г. при отборите, а последната пилотска е на Кими Райконен от 2007 г. Въпреки това Себастиан смята, че сезонът не е бил лош за Ферари.

„Мисля, че беше много позитивна година, каза германецът. – Никой не очакваше във Ферари да бъдем толкова силни. Ние направихме най-голямата стъпка напред. Бяхме в позиция да се борим за победата от началото на сезона до края. Затова смятам, че имаше много позитивни неща. Разбира се когато пропуснеш шанса си боли.

Но трябва да гледаме и обективно на нещата. Не бяхме много конкурентни миналата година и не развихме добре колата си. През тази направихме масивен прогрес и трябва да благодарим на всички хора в тима за стъпката, която направихме. Мисля, че целта ни е да върнем Ферари на върха и да доминираме.“