Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Автомобилът е бърз, просто трябва да намерим точния баланс

Фетел: Автомобилът е бърз, просто трябва да намерим точния баланс

62
0

Себастиан Фетел претърпя необичаен инцидент по време на втората свободна тренировка за Гран при на Мексико в петък. Той се обади по радиото, че нещо в колата му се е пръснало. Оказа се, че проблемът е в пожарогасителя.

„Случи се по средата на обиколката. Първоначалното усещане е като че ли пари, а след това става много студено. Трябваше да се прибера, а после не можахме да наваксаме изгубеното време. Не е добре, тъй като пистата е къса и има много трафик. Тук е и трудно да охлаждаш колата, спирачките, всички компоненти, така че ситуацията доста се влошава, ако се окажеш зад съперник. Стараеш се да изпревариш трафика, за да поддържаш темпото си. Автомобилът е бърз. Според мен просто трябва да намерим точния баланс”, каза Фетел.

Кими Райконен бе пети в подреждането на следобедната сесия. Финландецът определи деня си като добър.

„Нормален петък: изпитвахме различни неща и решения за колата. Условията не бяха лесни заради високата надморска височина. Постоянно имах чувството, че пистата е хлъзгава. На места поведението бе добро, но на други преминаването бе по-трудно. По принцип винаги искаш да се чувстваш по-добре от самото начало, но нямахме сериозни грижи. Само първите тренировки са, можем да постигнем напредък. Ще прегледаме всичко и ще се подготвим за следващия ден”, обясни Кими.