Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел и Хамилтън с нови двигатели на Спа

Фетел и Хамилтън с нови двигатели на Спа

83
0
Люис Хамилтън,Мерцедес,Себастиан Фетел

Себастиан Фетел и Люис Хамилтън ще използват нови задвижващи системи в уикенда за Гран при на Белгия на Спа. И за двамата пилоти, които се борят за титлата тази година, това ще бъде 3-и агрегат за сезона при толкова разрешени за използване от правилата.

„Предстоят състезания на две писти, където мощността е много важна, каза британецът в Белгия. – Ние ще използване нов двигател и мисля, че и Ферари ще имат нов такъв. Ще бъде интересно да видим как ще се представят един срещу друг.“

Фетел потвърди, че той ще кара с нов мотор на Спа, като по колата ще има и обичайните аеродинамични решения, за да се подобри скоростта на правите. Другите пилоти на двата тима Ботас и Райконен ще трябва да изтърпят наказания в решетката, ако използват нови двигатели.

Изглежда логично обаче смяната и за тях да дойде на Спа, тъй като пистата предлага доста възможности за изпреварване и загубата на позиции в решетката може да бъде наваксана. Освен това често времето е непредвидимо и може да обърне хода на състезанието.

Ако Райконен ползва новата 3-а спецификация на Скудерията за сезона, то при него подобрението ще бъде още по-чувствително, тъй като досега финландецът използваше само първата. Той получи повреда в мотора в Испания, а по това време втората версия още не бе готова за използване.