Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Мерцедес е фаворит, но очаквам оспорвана битка

Фетел: Мерцедес е фаворит, но очаквам оспорвана битка

36
0

Себастиан Фетел заяви, че Мерцедес е фаворит за победата в Гран при на Сингапур след първите 2 свободни тренировки. Въпреки това германецът смята, че битката в челото ще бъде много оспорвана, като неговият тим Ферари и Ред Бул са близо до Сребърните стрели. Асът на Скудерията завърши на 5-а позиция във втората сесия, като изостана на една секунда от най-бързия Нико Розберг и на 0.7 сек от съотборника си Кими Райконен. Ледения завърши втората сесия на 2-а позиция.

„И двете коли на Мерцедес изглеждат много силни, каза Фетел. – Мисля, че те са фаворити, като ние сме на едно ниво с Ред Бул. Ще се опитаме да вземе всичко от колата и се надяваме да имаме шанс да се класираме на първа редица. Не бях напълно доволен от днес, имах трудности с баланса на колата и не успях като цяло да намеря ритъм. Мисля, че обиколката ми не бе достатъчно добра, а Кими направи много добър тур и се чувстваше добре тази вечер.”

Въпреки че изпревари съотборника си, Кими призна, че обиколката му е била постигната лесно и е можел да бъде значително по-бърз. „Денят беше доста добър. Ще видим как ще е утре, заяви Ледения. – Във втората тренировка колата се усещаше много добре. Тези 3 десети (изоставане спрямо Розберг) можем да ги намерим само с малко повече натискане.”