Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис просто бе най-добър тази година, обобщи Фетел

Люис просто бе най-добър тази година, обобщи Фетел

89
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел води битка до последната обиколка на Гран при на Мексико след ударите с Макс Верстапен и Люис Хамилтън след старта на състезанието. Той стигна четвърти финала на надпреварата, но това не бе достатъчно, за да продължи борбата за титлата в оставащите до края на сезона два кръга.

„Не е толкова важно какво сме свършили ние днес. По-важното е какво стори Люис. Неговата работа бе великолепна през цялата година и той заслужаваше да спечели титлата. Поздравления! Сега не става дума за който и да е друг, а за него – това е неговият ден”, заяви Фетел.

„Не се страхувам от него. Харесва ми да се състезавам с него. Щеше ми се битката да продължи още малко, но като цяло те просто бяха по-добрия отбор.”

Немският пилот на Ферари призна, че се чувства разочарован. Той сподели, че не е лесно да пресечеш финала, разбирайки, че вече си извън борбата за титлата.

„Що се отнася до нас, то точно сега не ни остана кой знае какво. Догодина ще е различно. Но в настоящия момент трябва да се отбележи постигнатото от най-добрия и тази година това е Люис”, допълни Фетел.