Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел на полпозишън в Канада

Фетел на полпозишън в Канада

154
0
Себастиан Фетел,Ферари

Себастиан Фетел с Ферари ще стартира от първа позиция в Гран при на Канада на пистата Жил Вилньов, 7-и кръг от шампионата на F1. Германецът постави нов рекорд на пистата – 1:10.764 мин и изпревари с 0.093 сек Валтери Ботас с Мерцедес, а трети се нареди Макс Верстапен с Ред Бул.

След две грешки и в двете си бързи обиколки на едно и също място лидерът в шампионата Люис Хамилтън остана 4-и, следван от Райконен с Ферари, който също сбърка в последния си бърз тур, и Даниел Рикиардо с Ред Бул.

Макс и Даниел ще стартират с по-меките гуми хиперсофт срещу ултрасофт за тази на Скудерията и Сребърните стрели. Топ 10 допълниха пилотите на Рено и Форс Индия – Хюлкенберг, Окон, Сайнц и Перес.

 

 

Още преди началото на сесията стана ясно, че Пиер Гасли от Торо Росо е имал проблем с новата задвижваща система на Хонда и е трябвало да се върне към старата. Ромен Грожан пък спря в питлейна, след като двигателят му изпуши при излизането.

Маркус Ериксон пък се удари в стената след завой 9 и едва не се сблъска с Верстапен. Съответно Грожан, Ериксон и Гасли бяха сред отпадащите след тази фаза, а към тях се присъединиха пилотите на Уилямс Строл и Сироткин. Най-бърз беше Фетел пред Райконен и Хамилтън.

 

 

Във втората част пилотите на Ферари и Мерцедес постигнаха най-добрите си времена с гумите ултрасофт, докато тези на Ред Бул – с хиперсофт. Което означава, че с тях ще трябва да стартират в състезанието утре. Логично най-бързи бяха Рикиардо (1:11.434 мин) и Верстапен, следвани от Ботас и Фетел. От квалификацията отпаднаха Вандоорн, Алонсо, Льоклер, Хартли и Магнусен.

 

 

В третата част на квалификацията Фетел и Ботас записаха страхотни времена – 1:10.776 мин за пилота на Ферари, а Валтери беше само с 0.081 сек по-бавен. Двамата бяха с 0.3 сек пред Райконен и Верстапен, и с половин секунда пред Хамилтън.

При вторите опити Райконен допусна грешка и се отказа от обиколката си. Хамилтън отново блокира колелата на фибата и завърши сесията 4-и. Верстапен стана 3-и с отлична обиколка, Ботас не подобри времето си и остана 2-и, а Фетел свали още 12 хилядни и си осигури полпозишна.