Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Не е време да водя преговори за 2018 г.

Фетел: Не е време да водя преговори за 2018 г.

36
0

Себастиан Фетел заяви днес на пистата край Остин, че в момента той и екипът на Ферари са концентрирани върху работата си в последните 4 състезания за тази година и работата по колата за следващата и не е сега момента за започване на преговори за нов договор със Скудерията. Настоящият му контракт изтича в края на 2017 г.  Според Себ резултатите в последните състезания са доказателство за напредък.

„Концентрацията в работата на тима ни е върху следващата година, а не върху финала на тази (нищо че Маранело е един от малкото заводи, които развиват колата си за тази година до последно), но е обнадеждаващо, че новите елементи дават добри резултати, защото те са база за развитието на колата и за следващия сезон, каза Фетел днес с пристигането си на пистата.

– Промените са в правилна посока и това се видя. В Япония демонстрирахме напредък и се надявам това да продължи и тук, където пистата е отлична. Направихме стъпка напред, но не мисля, че загубата на подиума в Япония беше заради стратегията, а заради липсата на скорост, с която Хамилтън разполагаше.“

Себастиан е единствен победител тук, освен Люис Хамилтън, като спечели през 2013 г. И смята, че въпреки изоставането, Хамилтън може да спечели титлата. Люис е победител в останалите 3 състезания правени в Остин и според Фетел той има и скоростта и силата да спечели отново и да успее в крайна сметка да вземе титлата.

„Реалистично е Люис да спечели титлата. Много неща може да се случат за 4 състезания“, каза пилотът на Ферари.