Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Не влязох в бокса, защото имаше още живот в гумите ми

Фетел: Не влязох в бокса, защото имаше още живот в гумите ми

69
0

Себастиан Фетел обясни защо е решил да пренебрегне избора на стратегия на своя отбор и да не влезе рано в бокса за смяна на гуми. На германеца бе съобщено по радиото да спре още в 9-ата обиколка, за да покрие тактиката на Даниел Рикиардо от Ред Бул.

Фетел обаче попита дали в екипа са сигурни в това, след което сам реши да не спира в пита и влезе за първия си бокс в Баку след 12 обиколки. Той постави гумите софт и така изкара състезанието само с един стоп, като след това бе пропуснат от съотборника си Кими Райконен.

„От отбора ме извикаха в бокса. Искаха да покрия стратегията на Рикардо, обясни Себ. – Аз обаче чувствах добре болида и знаех, че имам още доста живот в гумите. Реших да остана на пистата за още 10-12 обиколки и накрая не сгреших.

„За съжаление и не спечелих много, защото Нико Розберг беше твърде далеч и до финала нямаше как да го догоня. Въпреки това съм доволен от второто място и малко по малко се доближаваме до Мерцедес.”

Фетел също така коментира и липсата на катастрофи по време на състезанието, което беше счетено за изненада с оглед на високите скорости по трасето и близостта на предпазните огради. Според Себастиан това се дължи на уменията на пилотите в момента в шампионата.

„Това говори за качеството. Мисля, че казахме много за това колко е опасна тази писта. Това ми напомня за един обяд преди няколко месеца със Стърлинг Мос. По тяхно време всяка писта е била опасна и това е била голяма част от причината изобщо да сяда в колата – защото е било страшно. Тук има няколко завоя, на които не ти се мисли какво може да стане, ако сбъркаш – много малко място за грешки. Това определено те държи буден.”