Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел недоволен от поведението на Хамилтън

Фетел недоволен от поведението на Хамилтън

87
0
Фетел

Себастиан Фетел изрази недоволството си от карането на Люис Хамилтън по време на втората свободна тренировка за Гран при на Канада. Пилотът на Ферари бе стартирал своите състезателни симулации, когато Хамилтън пред него започна да забавя темпото, опитвайки се да си осигури чиста писта пред себе си. Според Себастиан британецът не го е забавял умишлено, но това е нарушило програмата му.

„Беше малко дразнещо, защото бях блокиран зад него, каза Фетел след края на 2-ата сесия. – Исках да направя няколко консервативни обиколки, за да усетя добре колата. Хамилтън остави разстояние спрямо колите пред себе си. Но после направи грешка. Отново остави разстояние спрямо болидите пред него, но след това пак сбърка.

Сигурен съм, че не го правеше нарочно. Опитваше се да направи същото, което и аз – да усети как се държи колата. Беше хлъзгаво и бе лесно да направиш грешки. Всичко това обърка малко ритъма ми, но към края разбрах от какво се нуждаем. Проблемът бе, че когато се опитваш да правиш консервативни обиколки, ситуацията не е идеална и може да попаднеш в трафик.“

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене пък отхвърли категорично предположенията, че в тима налагат заповеди от бокса и Фетел има статут на пилот №1 в тима. Повод за подобни спекулации стана случилото се в Монако миналото състезание, когато след първите спирания в бокса Себастиан мина пред Райконен и спечели състезанието.

„Пределно ясно е още от началото на сезона. Докато нещата отиват в една или в друга посока по отношение на шампионата, няма да има отборни заповеди, каза босът. – Пилотите знаят това и го приемат. Смях се, когато чух тези истории след Монако. Реалността не е такава. Пилотите са свободни да се състезават, докато цифрите ясно показват в коя посока трябва да се върви и на кой да се заложи.“